Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Mentale gezondheid voor kinderen
Logo Van Driel Klein

Mentale gezondheid voor kinderen

Kinderen ervaren iedere dag veel emoties. Vooral nare gevoelens vinden zij vaak lastig te benoemen en te begrijpen.


Mentale gezondheid voor kinderen is een onderwerp dat Van Driel Publishing nauw aan het hart ligt. Daarom geven wij verschillende boeken uit die helpen om het psychisch welzijn van kinderen een boost te geven. Op deze pagina lees je meer over ons aanbod en het belang van deze boeken.

Mentale gezondheid kinderen
Logo Van Driel Klein

Leer vertragen

Maud wil een superheld zijn. En superhelden zijn snel, toch? Daarom racet Maud maar door en staat nooit stil. Totdat ze op een dag in het bos vriendschap sluit met een oude, wijze boom..


Als Maud vertelt dat ze verdrietig is omdat ze die dag niet snel genoeg was,
geeft de boom haar een levensles mee:


‘Je kracht verlies je niet, als je ’t rustig aan doet en geniet.’


Leer samen met Maud te vertragen, en ontdek zo de wereld die aan je voeten ligt!


9789493200227
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-8
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-10
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-11
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-12
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-15
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-16
Ik_ben_een_blij_ei_FINAL_CONTOUR_DRUK-34

Ik ben een blij ei
Laura Dieryckx


Met dit weet- en doeboek bouwt je (klein)kind of leerling elke dag aan een sterke mentale gezondheid. Dit flipboek focust op 3 essentiële aspecten die samen hiervoor zorgen: het emotionele, het fysieke en het sociale welzijn van het kind.

Je vindt er een schat aan praktische oefeningen, geschreven in kindertaal,  die het kind alleen of samen met jou kan uitvoeren. De opdrachten zijn kort, maar krachtig en nemen slechts enkele minuten in beslag.


Draai je dit boek om, dan vind je het doeboek waar je kind dagelijks aan de slag kan met doelgerichte vragen. Zo geef je je kind belangrijke handvatten mee om te groeien naar een sterk gedachtepatroon, zodat het gelukkig en weerbaar kan opgroeien in onze maatschappij.

CAW logo

Ik ben een blij ei wordt gebruikt door het CAW Noord-West-Vlaanderen voor de begeleiding van kinderen.

Christelijke kinderboeken

Sarah Brusell Een beetje bang

Waar ben jij bang voor?


Ben jij wel eens bang? Of moet je 's nachts uit bed omdat je kleine pruts iets gezien of gehoord heeft? Dan hebben wij een tof kinderboek voor jou met de toepasselijke titel: Een beetje bang.


Maar let op! Dit boek leeft. Of ja... de voorlezer brengt het boek tot leven. Op een grappige en ontspannen manier wordt bang zijn bespreekbaar gemaakt en leert Boek (en zijn lezers) dat bang zijn eigenlijk heel normaal is.


Bekijk hier meer van het boek

Een beetje bang
Christelijke kinderboeken

Leren omgaan met rouw 


Wanneer kinderen lezen over verschillende soorten gevoelens, wordt het praten over emoties makkelijker gemaakt. Op die manier leren kinderen nare emoties te benoemen en te begrijpen. Dit resulteert weer in een gezonde emotieregulatie en sterke mentale gezondheid voor kinderen.

Het boek 'de zware rugzak' bekijkt de vijf fases van rouw:


  • ontkenning,
  • woede,
  • onderhandeling,
  • verdriet
  • en aanvaarding.


Kinderen kunnen rouwen om een geliefd persoon, een huisdier of zelfs om het veranderen van school of buurt. Als alle emoties zich opstapelen in het hoofd van een kind, kan het voelen alsof het een enorm gewicht met zich meedraagt.

De zware rugzak - Voorbeeldpagina 3
De zware rugzak - Voorbeeldpagina 2
De zware rugzak - Voorbeeldpagina 1

Maar ik wil niet dat je doodgaat
Katelijne depoortere & Goedele Anckaert

Anders dan De zware rugzak van Sarah Surgey focust Maar ik wil niet dat je doodgaat op rouwverwerking vanuit christelijk perspectief.


Maar ik wil niet dat je doodgaat is een bemoedigend verhaal, waarin opa in zijn laatste dagen met zijn kleinzoon spreekt. Het verdriet wordt benoemd, maar bovenal spreekt de hoop die te vinden is in Jezus.


Dit prentenboek bevat handvatten voor ouders en begeleiders om met rouwverwerking bij kinderen om te gaan.

Maar ik wil niet dat je doodgaat boek
Een kroon voor mama boek

Een kroon voor mama
Katelijne Depoortere & Goedele Anckaert

Wanneer mama ziek wordt, ontstaat er een nieuwe situatie in het gezin. Dat is voor Jorn best lastig, maar voor papa ook.    

Een kroon voor mama wil kind en voorlezende volwassene bemoedigen en inspireren om in oude wijsheid nieuwe mogelijkheden te ontdekken om een moeilijke (corona)tijd op een goede manier door te komen.