Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Grootletterboeken

Grootletterboeken

Grootletterboeken zijn speciaal ontworpen om lezen toegankelijk te maken voor iedereen die visuele uitdagingen ervaart of gewoon geniet van een groter, duidelijker lettertype. Bij Van Driel Publishing begrijpen we het belang van lezen en zorgen we ervoor dat iedereen van boeken kan genieten, ongeacht hun leesvoorkeuren. Daarom brengen we van al onze romans ook altijd een grootletteruitgave uit.

Historische grootletterboeken

Regency romans zijn een populair subgenre binnen de historische fictie, waarbij de verhalen zich afspelen tijdens de Regency-periode in het Verenigd Koninkrijk. Deze periode, grofweg tussen 1811 en 1820, was een tijd van aanzienlijke culturele en sociale ontwikkelingen en wordt vaak gekarakteriseerd door zijn unieke mode, architectuur, literatuur en etiquette.


Kenmerken van Regency Romans


Regency romans worden vaak gekenmerkt door hun sprankelende dialogen, verfijnde omgangsvormen, en de nadruk op sociale klasse en huwelijksmarkt. De protagonisten, vaak jonge vrouwen uit de hogere klassen, navigeren door een wereld vol sociale evenementen zoals ballen, diners en theeseances. Belangrijke thema's omvatten liefde, eer, vriendschap en het vinden van een geschikte echtgenoot binnen de strenge regels van de maatschappij.

Feelgood grootletterboeken

Feelgoodboeken zijn romans of verhalen die zijn ontworpen om de lezer een warm, gelukkig en tevreden gevoel te geven. Ze bevatten vaak thema's van liefde, vriendschap, en persoonlijke overwinning, waarbij de nadruk ligt op positieve uitkomsten en uplifting momenten. Deze boeken zijn ideaal voor wie even wil ontsnappen aan de dagelijkse stress en zoekt naar een verhaal dat troost en hoop biedt.

Wat zijn grootletterboeken?

Grootletterboeken zijn boeken gedrukt met een groter lettertype dan gebruikelijk, wat het lezen vergemakkelijkt voor personen met verminderd zicht, zoals ouderen of mensen met een visuele beperking. Deze boeken dragen bij aan het leescomfort en maken het lezen minder vermoeiend voor de ogen.