Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Steun kattenopvang

HELP DE ZWERFKATJES

LEZEN • GROEIEN • OPENBLOEIEN

Kat knuffelen

Maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijke pijler voor ons. We streven naar een verbetering van de mentale gezondheid van kinderen en willen hen bewust maken van duurzamer leven.


Daarnaast ontdekten we een gepassioneerde kattenliefhebber, Paul Grimshaw, een Engelsman die zich via een kinderboek inzet voor de opvang en verzorging van zwerfkatten.


Dit initiatief raakte ons zo diep dat we besloten hebben om ons achter dit project te scharen en zijn boek naar het Nederlands te vertalen: Nooit geleerd om kat te zijn.


Een deel van de opbrengst gaat naar een van de onderstaande initiatieven. Wil je ook helpen? Schaf dan het boek aan in onze webshop of bij een van deze organisaties.

9789493200661
Alvin inner pages A4 V128
Alvin inner pages A4 V1212
Alvin inner pages A4 V1232
Alvin inner pages A4 V129
Alvin inner pages A4 V1213
Alvin inner pages A4 V1233
9789493200661a

De serie van Anouk


Als er iemand is die een groot hart heeft voor dieren, dan is het wel Anouk Van der Jeught. Ze deelt haar huis met twee honden, een kat, een konijn en zelfs een eend! Met dit bonte gezelschap beleeft ze allerlei avonturen.


Haar persoonlijke verhalen kun je ontdekken in de drie kinderboeken die wij over haar hebben uitgebracht. Het derde deel, Anouk vindt een katje, behandelt ook het opvangen en verzorgen van een zwerfkat.


Wil je meer te weten komen over Anouk en haar dieren, lees dan hier haar interview.

De dieren van Anouk van der jeught

INITIATIEVEN

Kattencafé MAU

Dries & Yeliz kattencafe MAU genk
Logo MAU kattencafe

Ontdek Genk’s eerste kattencafé: MAU. Maar wacht even, wat is een kattencafé precies? In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, serveren we hier geen lactosevrije melk voor uw kat. In plaats daarvan verwelkomen wij u in een unieke omgeving waar liefdevolle katten vrij rondlopen terwijl u geniet van onze heerlijke specialty koffie en huisgemaakt vegan gebak.


De inspiratie achter MAU


Hoewel het concept van kattencafés steden over de hele wereld verovert, van Rotterdam tot Brussel, was Limburg nog een onontdekt terrein. Dat veranderde toen twee gepassioneerde leerkrachten, met een liefde voor koffie en een hart voor katten, besloten Genk op de kaart te zetten.


Wat maakt MAU uniek?


Bij MAU draait alles om beleving en authenticiteit. Onze aanpak is anders. Alles wat we serveren is 100% plantaardig en met liefde huisgemaakt. Het interieur van MAU is eigentijds en strak, geïnspireerd door een edgy huiskamersetting vermengd met een vleugje ‘urban jungle’. Dit alles zorgt voor een stijlvolle ambiance zonder het typische “crazy cat lady” gevoel, maar altijd met het welzijn van onze katten op de eerste plaats.

Poespartoe 

Poespartoe is een gedreven groep vrijwilligers die instaan voor het vangen, opvangen, verzorgen en begeleiden van zwerfpoezen in Brugge en omgeving.


Elke zwerfkat staat bloot aan ongelooflijk veel risico’s. Ze zijn vaak bang, helemaal alleen, vol vlooien en teken en hebben geen medische hulp. Ze zoeken elke dag naar water en voedsel om te overleven.


Poespartoe krijgt heel wat meldingen van aangereden, zieke of gewonde katten. Ze zijn er als de kippen bij om ze op te vangen en door een dierenarts te laten verzorgen.


De katten die opgevangen worden zijn vaak schuw voor mensen en zijn zeer waakzaam voor elk geluid van mogelijke aanvallers uit de natuur. Ze kennen de mensenwereld niet en moeten zich enorm aanpassen aan de nieuwe gewoontes van de mensen rondom hen. Toch slagen de vrijwilligers van Poespartoe er bij 94% van de katten in dat ze wennen aan al de verzorging, warmte en liefde die ze krijgen. Voor de poezen die echt niet kunnen wennen, zoeken we een veilige uitzetlocatie waar een buurtbewoner beschutting, water en voeding aan hen geeft.