Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kim Coenen

Kim Coenen

Ik ben Kim Coenen, 37 jaar (bijna 38) en woon in Eindhoven samen met mijn 2 grasparkietjes. Ik ben werkzaam als grafisch vormgever en tekstschrijver.


Mijn grote passies zijn illustreren en lezen en daar hou ik me dan ook het grootste deel van mijn vrije tijd mee bezig. Inmiddels heb ik een eigen website www.happykim.nl waarop mijn illustraties en boekenrecensies terug te vinden zijn.

Kim Coenen ambassadeur Van Driel Publishing

Lekker niet perfect – Mirjam Aarts


Voor het lezen:

Ik zag op veel plekken dit debuut van Miriam Aarts langs komen. Ik was gelijk nieuwsgierig naar haar verhaal. Via Hebban kreeg ik de kans om dit boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

De cover heeft absoluut het feelgood gevoel met de vrolijke en opvallende illustratie. Door de vooral blauwe cover knalt de rode titel en het rode jurkje met de pumps van het meisje er krachtig uit. Ik hoop een heerlijke feelgood waarin ik heerlijk helemaal in op ga.

 

Het verhaal:

Nina is hopeloos op zoek naar het perfecte leven. Haar eigen leven ziet ze namelijk als een complete mislukking. Om hier iets aan te doen, besluit ze haar spullen te pakken en in Utrecht een nieuwe start te maken en het perfecte leven te vinden. Ze verlaat haar kleine dorpje, zodat ze haar ex niet meer tegen hoeft te komen, zegt haar baan op bij de plaatselijke krant en vertrekt. Ze is van plan bij een grote uitgeverij te gaan werken, een knappe en avontuurlijke man aan de haak te gaan slaan en een mooi huis in de binnenstad te vinden. Maar alles pakt toch wat anders uit dan dat Nina voor ogen had. Zal ze haar perfecte leven ooit vinden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met het niet zo perfecte leventje van Nina in haar kleine dorpje waar ze haar ex tegen het lijf loopt. Door de emotionele ratrace waarin Nina in beland trekt je zonder twijfel gelijk in het verhaal. Het karakter Nina is enorm goed neergezet, waardoor je er als lezer heerlijk in op gaat.


Mirjam Aarts heeft absoluut de schrijfstijl van een feelgood te pakken, het boek leest heerlijk vlot en krachtig weg. Er zitten heerlijke levendige dialogen in en daarnaast weet ze het verhaal vol heerlijke ups en downs en een lach en een traan te stoppen.


De verhaallijn heeft Mirjam goed neergezet. Het verhaal weet me dan ook constant geboeid te houden. Wel hoop je op een gegeven moment als lezer dat er eindelijk een keer een lichtje in het hoofd van Nina gaat branden en ze los komt van wat in haar ogen het perfecte leven is. 

Wel vind ik het een super actueel onderwerp, want ik denk dat een enorm groot deel van de mensen met dit onderwerp in deze maatschappij struggelen.


Ook al was het plot te verwachten, het maakt wel het verhaal af en rond. Alles valt precies zoals je van een feelgood verwacht heerlijk op zijn plek en je slaat het boek dan ook met een heerlijk en voldaan gevoel dicht. 


Ik heb echt van het begin tot het eind genoten van deze leuke en heerlijke actuele feelgood. Hij is absoluut voor alle feelgood-liefhebbers een aanrader. Ik hoop dan ook dat er nog meer boeken in de toekomst van Mirjam gaan verschijnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️