Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Katlyne-De-Leye

Katlyne De Leye

Al enkele jaren worden we in de media overspoeld met berichten over de achteruitgang van het leesniveau en het leesbegrip van kinderen en jongeren. Nochtans is lezen essentieel voor zowat alle aspecten van het leven én vormt het een sleutel om armoede te doorbreken. Heel wat scholen zijn zich hiervan bewust en werken aan een krachtig en duurzaam leesbeleid. En dit goed nieuws mag ook gezegd worden!

 

Kinderen graag, goed en veel laten lezen doe je onder andere door hen te omringen met een gevarieerd en aantrekkelijk boekenaanbod. Boeken die een lach toveren op de gezichten van de kinderen, boeken die helpen om het leven beter te begrijpen, boeken die je kennis van de wereld verruimen, boeken waarin ze zichzelf kunnen herkennen,…

 

Als pedagogisch begeleider van het Stedelijk Onderwijs Gent en kinderboekenzot laat ik dan ook graag scholen die ik hierin ondersteun kennismaken met heel veel boeken. Mooie boeken!

 

Want de leerkracht, die doet er toe, die is een superheld en als dat ook met een boekenhart is, dan ligt de weg helemaal open…

 

En omdat er eigenlijk wél veel (voor)gelezen wordt, er wel ingezet wordt op sterk leesonderwijs en er heel wat leuke boekenacitiviteiten worden gedaan in klassen startte ik anderhalf jaar geleden op Instagram wij_lezen_wel, een bookstagram vol fijne good practices, boekentips en recensies vaak geschreven door de kinderen zelf!