Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Esther-ruel-engelman

Esther Ruël Engelman

Ik ben Esther en woon met mijn zoons Joshua en Madé, en man Dano in Den Haag. Wonen in de stad vind ik heel fijn, ik houd van de beweging en drukte. Maar ook kan ik genieten van de natuur en de rust die daar is.


Boeken, daar heb ik een hele verzameling van. Ik leg mijn collectie aan rondom het thema rouw, verlies en aanverwante thema’s. Zo blijf ik goed op de hoogte en kan ik mensen tips geven wanneer ze daarnaar vragen. 


Mijn hoofd staat nooit stil. En ik lees het liefst drie boeken door elkaar. Als kind vond ik dit belemmerend. Nu zie ik het mooie ervan in en probeer ik het denken niet te stoppen maar te omarmen.


Sinds vijftien jaar ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Ik heb in verschillende groepen gewerkt, maar het liefst werk ik in een kleutergroep. Hier ervaar ik de vrijheid om samen met kinderen te leren via thema’s. De klas als veilige basis om te leren voor het leven, dat is waarom ik leerkracht geworden ben.


Toen ik als leerkracht begon wist ik al snel dat ik verder wilde leren. Zo begon ik met een masteropleiding tot specialist jonge kind. Mijn afstudeeronderzoek ging over rouw bij kinderen.


Daarna volgde ik een opleidingen tot rouw- en verliesbegeleider en kindercoach. En nog steeds vind ik het fijn om verder te leren. Alles wat ik geleerd heb, door opleidingen en het leven, voeg ik samen in Mijn gouden traan. Met Mijn gouden traan zet ik me in voor erkenning van rouw en verlies in het onderwijs.