Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kinderboekenweek 2023

Met gratis

unieke

groeimeter

Kinderboekenweek 2023

Mijn huis, mijn thuis

Sarah Surgey & Sayani Mukerjee

Christelijke kinderboeken

Actieboek kinderboekenweek 2023

Mijn huis, mijn thuis” gaat over het doodgewone huis van Lara, zo ééntje die iedereen wel in zijn straat heeft. En wat is Lara jaloers op de mooie en leuke huizen van haar vriendinnetjes!


Gelukkig weet Oma raad. Ze neemt Lara mee op een lange zoektocht doorheen het huis. En wat blijkt? Haar saaie huis is net heel bijzonder omwille van de vele schatten en herinneringen die ze erin ontdekt!


Net als Lara zullen lezers beseffen dat het niet uitmaakt of je nu in een rijtjeshuis woont, een appartement of een boot… . Het zijn de mensen die erin wonen en alles wat ze samen beleven die van je huis de meest bijzondere plek maken!


Dit boek nodigt kinderen uit om op schattenjacht te gaan door hun eigen huis. Ze kunnen net als Lara op zoek gaan naar waardevolle herinneringen, zoals lengtestreepjes op de muur of de boom in de tuin die Opa nog als zaadje geplant heeft.


"Mijn huis, mijn thuis" is een heerlijk groot prentenboek (24 x 24 cm) om uren naar te kijken en vele keren voor het slapen gaan voor te lezen.


Isbn 9789493200777 I Hardcover I 32 pagina's I 24 x 24 cm I 4+
Leverbaar vanaf 1 juli 2023

Karakterschets kinderboekenweek 2023

Bekijk hieronder het verhaal

Hoi! Ik ben Lara.


Ik woon in Utrecht met mijn mama en papa en mijn twee oudere broers, Pieter en Ruben. We wonen allemaal samen met mijn oma in het ouderlijk huis van mijn moeder.


Mijn papa komt uit Engeland. 'Grandma' en 'grandpa' komen vaak op bezoek en maken ook een groot deel uit van ons gezin. 


Mijn mama is lerares en mijn vader werkt in de bibliotheek. Ik heb ook een grijze lapjeskat. Hij heet Albert.

Mijn thuis


"Mijn huis, mijn thuis" gaat over de zesjarige Lara die niet tevreden is met haar huis. De huizen van haar vriendinnen zijn spannend en leuk, maar haar huis voelt saai en oud aan.


Maar anders, kan goed zijn! Lara probeert haar huis met andere ogen te zien, maar niets werkt! Totdat Oma besluit te helpen.

Oma laat Lara zien hoe haar familie hun huis een ziel heeft gegeven. Het is niet zomaar een klein stenen huis, maar een liefdevol huis met veel schatten en herinneringen die alles bij elkaar houden.


Oma laat Lara zien hoe haar familie hun huis een ziel heeft gegeven. Het is niet zomaar een klein stenen huis, maar een liefdevol huis met veel schatten en herinneringen die alles bij elkaar houden.


Van herinneringen die door de jaren heen zijn gemaakt tot markeringen op de muur waar de tijd heeft stilgestaan. Lara ontdekt dat het niet uitmaakt hoe je huis eruitziet; het zijn de mensen binnen die er een thuis van maken!

Dit zijn de auteur, illustrator en vertaalster

Sayani aan het werk

Christelijke kinderboeken

Totstandkoming kinderboek

Een kinderboek voor de kinderboekenweek komt er niet zo maar. De auteur, de illustator, de vertaler en de uitgever zijn vele maanden bezig om voor jou een prachtig prentenboek te maken.

Bekijk hier een aantal video's van hoe Sayani de illustraties maakt.