Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kinderboekenweek 2023
Kinderboekenweek 2023 logo

Kinderboekenweek 2023

Thema: Bij mij thuis

Drie twee één …

het aftellen naar de Kinderboekweek 2023 is officieel begonnen!

Christelijke kinderboeken

Ons thematitel kinderboekenweek 2023

Elk jaar in de maand oktober vieren we kinderboeken met een groot, tiendaags kinderboekenfeest. Boekhandels, bibliotheken en scholen organiseren tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten en evenementen. In Nederland worden er dan telkens twee kinderboeken beloond met de Gouden Griffel en Penseel. Dit jaar loopt de Kinderboekenweek van 4 tot 15 oktober 2023


Tijdens de Kinderboekenweek staat er telkens een nieuw thema centraal. Dit jaar werd er gekozen voor het thema ‘Bij mij thuis’. Dit prachtige thema laat ons binnenwandelen in verscheidene woonplaatsen. Het thema leert je zo ongetwijfeld veel bij over andere manieren van leven en culturen.  


Boekhandels en uitgeverijen zetten tijdens de Kinderboekenweek een prentenboek extra in de kijker. Wij kozen dit jaar voor Mijn huis, mijn thuis


Onze thematitel 

Mijn huis, mijn thuis gaat over het doodgewone huis van Lara, zo ééntje dat iedereen wel in zijn straat heeft. Wat is Lara jaloers op de mooie en leuke huizen van haar vriendinnetjes!


Gelukkig weet Oma raad. Ze neemt Lara mee op een lange zoektocht doorheen het huis. En wat blijkt? Haar saaie huis is net heel bijzonder! Ze ontdekt vele schatten en herinneringen in haar huis. 


Net als Lara zullen lezers beseffen dat het niet uitmaakt of je nu in een rijtjeshuis woont, een appartement of op een boot… Het zijn de mensen die erin wonen en alles wat ze samen beleven, die van je huis de meest bijzondere plek maken!


Dit boek nodigt kinderen uit om op schattenjacht te gaan door hun eigen huis. Ze kunnen, net als Lara, op zoek gaan naar waardevolle herinneringen, zoals groeistreepjes op de muur of de boom in de tuin die Opa als zaadje plantte.


Mijn huis, mijn thuis is een heerlijk groot prentenboek (24 x 24 cm) om samen uren in te kijken en vele keren te vertellen voor het slapengaan. Elke keer zal je nieuwe dingen ontdekken. 


ISBN-nummer 9789493200777 I Hardcover I 32 pagina's I 24 x 24 cm I 4+
Leverbaar vanaf 1 juli 2023


Het verhaal

Hoi! Ik ben Lara.


Ik woon in Utrecht met mijn mama en papa en mijn twee oudere broers, Pieter en Ruben. We wonen allemaal samen met mijn oma in het ouderlijk huis van mijn moeder.


Mijn papa komt uit Engeland. 'Grandma' en 'grandpa' komen vaak op bezoek en maken ook een groot deel uit van ons gezin. 


Mijn mama is lerares en mijn vader werkt in de bibliotheek. Ik heb ook een grijze lapjeskat. Hij heet Albert.

Mijn thuis


"Mijn huis, mijn thuis" gaat over de zesjarige Lara die niet tevreden is met haar huis. De huizen van haar vriendinnen zijn spannend en leuk, maar haar huis voelt saai en oud aan.


Maar anders, kan goed zijn! Lara probeert haar huis met andere ogen te zien, maar niets werkt! Totdat Oma besluit te helpen.

Oma laat Lara zien hoe haar familie hun huis een ziel heeft gegeven. Het is niet zomaar een klein stenen huis, maar een liefdevol huis met veel schatten en herinneringen die alles bij elkaar houden.


Oma laat Lara zien hoe haar familie hun huis een ziel heeft gegeven. Het is niet zomaar een klein stenen huis, maar een liefdevol huis met veel schatten en herinneringen die alles bij elkaar houden.


Van herinneringen die door de jaren heen zijn gemaakt tot markeringen op de muur waar de tijd heeft stilgestaan. Lara ontdekt dat het niet uitmaakt hoe je huis eruitziet; het zijn de mensen binnen die er een thuis van maken!

Dit zijn de auteur, illustrator en vertaalster