Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Bijbelse prentenboeken

Bijbelse prentenboeken

Kinderboekenserie Op weg met...  

Samen op weg naar Bethlehem


Het leven staat niet stil. Elke dag opnieuw zijn we met z’n allen op weg. Op weg naar kantoor, naar school, naar de bakker. Ook in de Bijbel waren mensen dagelijks op weg en drie daarvan gingen naar Bethlehem.


Daarover gaat deze kinderboekenserie. Drie boeken, drie hoofdpersonen die elk iets vertellen over wie Jezus voor jou is. 

Ga mee op weg en maak samen met ons een unieke ontdekkingstocht, naar en met (de liefde van) Jezus.


We gaan op weg. Op weg naar Bethlehem.

David, de herder die koning werd


Op weg met David vertelt het verhaal van een jonge herder die door God geroepen wordt om koning van Zijn volk Israël te worden. De huidige koning zorgt niet goed voor Israël.

David wordt gezalfd, hij moet vluchten voor de boze en jaloerse Saul, hij vecht met een reus en verstopt zich in de woestijn om uiteindelijk koning te worden. Gewapend mijn zijn harp zingt hij door alle omstandigheden heen liederen voor zijn God.

Het geboorteverhaal van Jezus
Een 'kerstverhaal' zonder stal, os en ezel.


"Jezus is geboren in het Huis van het brood Bethlehem. Zijn moeder Maria legt Hem in een bak om brood in te kneden. Zo kun je Hem herkennen. Jezus zelf is als brood. Je hebt Hem elke dag  nodig!" 


Jezus het brood


Jezus hebben we dagelijks nodig. Hij is zoals brood! In 'Op weg met Jozef en Maria' laat kinderboekenschrijver Terry van Driel jong en oud opnieuw van Jezus proeven als van een vers stukje brood.  


Ontdaan van toegevoegde ingrediënten die er door de jaren heen zijn bij gekomen, vertelt Terry  het geboorteverhaal van Jezus in een zeer  begrijpende taal.