Uitgeverij Van Driel Publishing logo
De zware rugzak
Christelijke kinderboeken

Sarah Surgey De zware rugzak

Rouwverwerking voor kinderen


De zware rugzak vertelt het verhaal van een klein meisje, Enid, dat net haar opa verloor. Tijdens een wandeling razen heel veel verschillende emoties door haar hoofd en gaat ze gebukt onder de zwaarte van haar rugzak. Zal Enids rugzak ooit weer lichter worden?


Vijf fases van rouwverwerking

Dit verhaal bekijkt de vijf fases van rouw: ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet en aanvaarding. Kinderen kunnen rouwen om een geliefd persoon, een huisdier of zelfs om het veranderen van school of buurt. Als alle emoties zich opstapelen in het hoofd van een kind, kan het voelen alsof het een enorm gewicht met zich meedraagt.


De sterktes van het boek

  • Leert en maakt kinderen er bewust van dat ze hun emoties en gevoelens kunnen en mogen delen.
  • 'De zware rugzak' is lokaal (in Brugge) gedrukt op speciaal geselecteerd papier.
  • Het boek heeft een zachte cover, ook wel softcover genoemd. Deze zachte cover draagt bij aan het zachte en toegankelijke karakter van het boek.


Christelijke kinderboeken

Ontvang gratis werkbladen

Speciaal voor De zware rugzak ontwikkelde Elsa Support werkbladen die naast het boek gebruikt kunnen worden om kinderen te helpen omgaan met al de gevoelens die kunnen vrijkomen bij het verlies van een dierbare.

Vul je naam en je e-mailadres in en je ontvangt vijf weken lang elke week een werkblad gratis in je mailbox.


Christelijke kinderboeken

De zware rugzak inkijkexemplaar

Christelijke kinderboeken

De zware rugzak auteur

Sarah Surgey woont in het zuidwesten van Engeland met haar echtgenoot Mark en hun vier dochters. Ze is kleuterjuf die werkte in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, vrijwillgerswerk deed voor een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor geestelijke gezondheid van kinderen en nu taal en taalwetenschappen studeert met speciale interesse voor sociolinguïstiek.


Nadat ze reeds voor meerdere tijdschriften schreeft, voornamelijk over de Noordse cultuur, vond Sarah een nieuwe liefde: het schrijven van kinderboeken.


Haar eerste boek De Zware Rugzak is inmiddels in meer dan 10 talen vertaald en ook De Trage Superheld belooft weer de wereld rond te gaan. Van Driel Publishing is bijzonder trots om voor beide boeken de Nederlandstalige versie te mogen uitgeven.