Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021

Christelijke kinderboeken

Actieboek (chr.) kinderboekenweek 2021

Actieboek kinderboekenweek 2021 - Oppasser voor een dag

Oppasser voor een dag


Pleun weet nog niet wat ze later worden wil.
Juf heeft het aan alle kinderen in de klas gevraagd,
maar Pleun kan niet kiezen, er zijn zoveel leuke beroepen.


Als de school voorbij is loopt Pleun langs de dierentuin naar huis.
Alle beesten zijn uit hun hok ontsnapt!
Pleun komt in actie en wordt oppasser voor een dag.


De volgende dag vertelt ze in de klas over haar avontuur.
Weet Pleun nu wat ze later worden wil?


Oppasser voor een dag is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen,
een prentenboek vol avontuur en plezier, met een verrassend einde!

Bestel het boek tot en met 31 oktober voor slechts: € 6,95.

Daarna € 9,95

Kinderboekenweek 2021

Voorbeeldpagina's


Bekijk hier enkele voorbeeldpagina's uit het actieboek 'Oppasser voor een dag'.

Oppasser voor een dag voorbeeldpagina
Oppasser voor een dag voorbeeldpagina
Oppasser voor een dag voorbeeldpagina
Oppasser voor een dag voorbeeldpagina

Kinderboekenweek 2021

Actieboek (chr.) Kinderboekenweek 2021 bestelinformatie


'Oppasser voor een dag' is geschreven bij het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’.ISBN 9789493200333 - Hardcover - 21 x 21 cm - 36 pagina's

ISBN oppasser voor een dag - kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2021

Auteur Kinderboekenweek 2021


De auteur van het actieboek voor de Kinderboekenweek is Leontine Gaasenbeek. En daar zijn wij bij Van Driel Publishing buitengewoon trots op. Want naast dat Leontine het boek schrijft, verzorgt zij ook de illustraties. Een multi-talent!


Leontine heeft al meer dan honderd boeken geïllustreerd waaronder 'Het zwaantje van Brugge', 'De bijtjes van Julietten en juliaan' en 'De bidon van de Ronde van Vlaanderen'.

Leontine Gaasenbeek
Auteur en illustrator actieboek onderbouw


Leontine Gaasenbeek is zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes.

Leontine Gaasenbeek
Auteur en illustrator actieboek onderbouw


Leontine Gaasenbeek is zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Almere, heeft vier kinderen en twee hondjes. Ze tekent graag kinderen en dieren, houdt veel van lezen, koken, knutselen en schilderen. Ze heeft inmiddels meer dan 100 boeken en lesmethodes voorzien van illustraties.

Leontine bij jouw op school


De auteur en illustrator van ons actieboek komt tijdens de Kinderboekenweek met veel plezier naar jouw school.


Leontine verzorgd bij jouw op school een presentatie waarbij ze komt voorlezen, laat zien hoe zij zelf aan een verhaal werkt en leert de kinderen tekenen. Ze doet dit met zo veel enthousiasme dat de kans groot is dat de kinderen in de klas na de presentatie zelf ook illustrator willen worden, of misschien wel oppasser, of...


Voor meer informatie kun je contact op nemen met Leontine zelf.


Leontine in de boekhandel


Ook voor de boekhandel is Leontine beschikbaar om het boek en uw winkel te promoten. Vraag Leontine naar de voorwaarden.

Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek muzikale voorstelling


Ook dit jaar verzorgen de twee olijke en vrolijke dames van DeepDeep weer een prachtige voorstelling aan de hand van het actieboek van de kinderboekenweek.


Het belooft een muzikale voorstelling vol avontuur en plezier te worden, over Pleun, die helemaal nog niet weet wat ze later worden wil.


promo stephanie en karin
alle dieren
10x10-brandweer
10x10-Cover-Oppasser-voor-een-dag
10x10-politie-blauw
DeepDeep theater kinderboekenweek

Het verhaal


Pleun en Tess zijn elkaars beste vriendinnen! Ze weten álles van elkaar. Ze zitten bij elkaar in de klas, wonen in de zelfde straat en spelen heel vaak samen.


‘Wat wil jij later worden?’ vraagt Tess.

‘Oh, dat weet ik nog niet, gewoon… groot.’


‘Kom je zo bij me spelen? Dan spelen we politie of brandweer of…. hé, wat is daar aan de hand? Dáár achter dat hoge hek! We moeten helpen! Kom Tess!‘ roept Pleun.


De show stimuleert de creativiteit en inventiviteit van kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar (groep 1-4).Over kindertheater Deepdeep


Wij, Karin en Stephanie, spelen kindertheater-op-locatie. Bij voorkeur spelen we in een voor de kinderen vertrouwde omgeving.


Theater voor kinderen (2-8 jaar), theater op hun eigen niveau. Dat is een hele kunst en onze specialiteit! We genieten zelf enorm van de onbevangenheid en tegelijkertijd ook de wijsheid die de kinderen al hebben. 


Door de interactie met de kinderen op te zoeken dagen we ze uit om samen met ons naar een antwoord of oplossing te zoeken. Bij sommige voorstellingen betrekken we de kinderen er zo bij dat ze zelfs even mee mogen doen. Graag nemen we de kinderen mee in een fantasieverhaal waarna we ze weer met beide benen op de grond afleveren.  


We komen op locatie spelen, nemen ons eigen decor mee. We veranderen, voor heel even, de huiskamer, de klas, het speellokaal, de boerderij, het kasteel, de molen of de peuterspeel-zaal in een theater.


Onze voorstellingen hebben verschillende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. 


Wat zal het worden komend jaar!


Als je de voorstellingen van Deepdeep een keer (of vaker) hebt gezien, heb je er al zin in: dit gaat helemaal leuk worden. Ik heb ze zien optreden voor de kids van de onderbouw, het was een feestje! De kinderen keken hun ogen uit. Het was een levendige, vrolijke, afwisselende en bovenal zeer creatieve happening waar de kinderen in meegenomen werden en voluit van genoten. Succes verzekerd. Gauw boeken, die deepdeepdames!


En met het thema van dit jaar ‘Wat wil je later worden’ is iedereen blij. Want is dat niet een van de grootste vragen als je ‘klein’ bent: wat wil ik later worden?


Annemarie Prins

Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021 algemene informatie


Van 6 tot en met 16 oktober 2021 is het Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. De Kinderboekenweek staat in het teken van 'Worden wat je wil'. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door onze Leontine Gaasenbeek. Het prentenboek 'oppasser voor een dag' is tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar voor slechts € 6,95. Vanaf 1 november kost het boek € 9,95.Kinderboekenweek: Worden wat je wil


Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Red een kind kinderboekenweek

Voor basisscholen


Voor leerkrachten van basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken. Daarnaast wordt er in samenwerking met Red een Kind een spaaractie opgezet voor scholen.

Kinderboekenweek 2021