Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kinderboekenweek 2022

Christelijke kinderboekenweek 2022


Kijk je ook al uit naar de christelijke kinderboekenweek? Wij ook. Leontine Gaasenbeek maakt ook dit jaar een prachtig actieboek voor ons.


Hou deze pagina in de gaten en/of schrijf je in op onze nieuwsbrief op de startpagina van deze website.


Tot binnenkort?!

Wanneer vindt de christelijke kinderboeken week plaats?


Van 5 tot en met 15 oktober 2022 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel, georganiseerd door de brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB). De Kinderboekenweek staat in het teken van Gi-ga-groen. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. 


Wat is het thema van de christelijke kinderboekenweek 2022?


Het thema Gi-ga-groen is actueel en stelt de natuur centraal. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. De kinderen kunnen een echte natuurheld worden en op avontuur gaan om al het moois van de schepping te ontdekken en te helpen beschermen.

De Kinderboekenweek van 2022 is Gi-ga-groen!


In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de schepping te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen beschermen! De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

(bron: https://christelijkeboeken.nl/kinderboekenweek)

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanna Holwerda. Lianne Biemond-Kasbergen is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Evelien van Dort schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 6,25. De actieboeken voor de midden- en bovenbouw worden ook als luisterboek-cd uitgegeven door Uitgeverij De Toren.


Zoals elk jaar geeft ook Van Driel Publishing een actieboek uit. Alle informatie over dit boek vind je op deze pagina.

Christelijke kinderboekenweek auteur

Leontine Gaasenbeek


De auteur van ons actieboek voor de Christelijke Kinderboekenweek 2022 is Leontine Gaasenbeek. En daar zijn wij bij Van Driel Publishing buitengewoon trots op. Want naast dat Leontine het boek schrijft, verzorgt zij ook de illustraties. Een multi-talent!


Leontine heeft al meer dan honderd boeken geïllustreerd waaronder 'Het zwaantje van Brugge', 'De bijtjes van Julietten en juliaan' en 'De bidon van de Ronde van Vlaanderen'.

VRT-NU leontine interview

Gezien op VRT-NU!
Klik op de het logo van vrt-nu om naar het interview met Leontine te gaan.

Leontine_Gaasenbeek

Leontine bij jouw op school


De auteur en illustrator Oppasser voor een dag komt veel plezier naar jouw school.


Leontine verzorgd bij jouw op school een presentatie waarbij ze komt voorlezen, laat zien hoe zij zelf aan een verhaal werkt en leert de kinderen tekenen. Ze doet dit met zo veel enthousiasme dat de kans groot is dat de kinderen in de klas na de presentatie zelf ook illustrator willen worden, of misschien wel oppasser, of...


Voor meer informatie kun je contact op nemen met Leontine zelf.

Leontine in de boekhandel


Ook voor de boekhandel is Leontine beschikbaar om het boek en uw winkel te promoten. Vraag Leontine naar de voorwaarden.