Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kinderboekenweek 2024

Actieboek kinderboekenweek 2024

Cecile's circus

Cecile de Jong is een 7-jarig meisje. Ze woont in het circus van haar ouders: Circus De Jong. Het circus is al generaties lang in hun familie. Jammergenoeg komen er niet veel mensen meer om te kijken en haar ouders vrezen dat ze het circus zullen moeten sluiten.


Hun laatste hoop is dat Cecile ook meedoet met het familiecircus. Zolang Cecile alle acts op de traditionele manier uitvoert, heeft het circus misschien wel een kans om te overleven!


Cecile treedt op, maar elke avond doet ze iets compleet anders dan van haar verwacht wordt. Cecile staat bekend om haar eigenzinnigheid en houdt er niet van anderen te volgen. Ze doet graag haar eigen ding!

Haar ouders zijn verdrietig. Nu moeten we echt het circus sluiten, denken ze.


Maar op een dag verschijnt er een mysterieuze man van De Hoge Raad van Circusacts. De ouders van Cecile denken dat hij is gekomen om hun circus te sluiten, maar in plaats daarvan prijst hij Cecile's nieuwe show!


Vanaf dat moment zit hun circustent elke avond vol. Het circus is gered. En iedereen is blij... Of toch niet?


Nu iedereen wil komen kijken naar Cecile's vernieuwde circusshow, besluit de eigenzinnige Cecile opnieuw om het anders te doen. Ze terug naar de oorspronkelijke, traditionele circusacts!


Een bijzonder verhaal van een dapper eigenzinnig meisje dat groot en klein leert om vooral zichzelf te zijn.

Sarah Surgey

auteur

Sarah Surgey woont in het zuidwesten van Engeland met haar echtgenoot Mark en hun vier dochters.


Ze is kleuterjuf geweest en heeft in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk gewerkt. Daarnaast heeft ze vrijwilligerswerk gedaan voor een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van kinderen. Momenteel studeert ze taal en taalwetenschappen, met een speciale interesse in sociolinguïstiek.


Naast haar werkzaamheden voor verschillende tijdschriften, voornamelijk over Noordse cultuur, heeft ze de liefde voor het schrijven van kinderboeken ontdekt. Haar boeken gaan inmiddels de hele wereld rond.


Sarah is een gewaardeerde auteur bij Van Driel Publishing. Zij schreef voor ons onder andere 'De trage superheld' en onze bestseller 'Mijn huis mijn thuis' die Sarah schreeft voor de Kinderboekenweek 2023.


Ook dit jaar schrijft Sarah Surgey ons actieboek voor de Kinderboekenweek, in samenwerking met Julie Rodríguez, die Sarah's tekst naar het Nederlands vertaalt.


Julie Rodríguez

vertaler / co-auteur


Julie Rodríguez is geboren in Spanje, maar woont sinds haar tweede jaar in Brugge, België. Ze heeft een enorme passie voor taal, het aanleren van nieuwe talen en kinderboeken.


Zowel op zakelijk als privévlak vormt Julie een perfect koppel met zaakvoerder Terènce. Ze zijn al jaren gelukkig samen en brengen de missie van de uitgeverij 'lezen, groeien, openbloeien' dagelijks in de praktijk.


Voor de uitgeverij schrijft Julie verhalen en vertaalt ze van en naar het Frans, Spaans en Engels, gebruikmakend van haar diploma's als vertaler/tolk en leerkracht.

Alice Pieroni

Illustraties 

Alice Pieroni is geboren in Fano, Italië, in 1991. Ze bracht haar kindertijd door met tekenen en begon al op jonge leeftijd met potloden, pastels en aquarelverf te werken. Met vreugde schonk ze haar schattige tekeningen aan vrienden en familieleden.


De passie voor tekenen heeft haar nooit verlaten, dus besloot ze af te studeren in illustratie aan de "International School of Comics", waar ze haar liefde ontdekte voor het illustreren van de fantastische wereld van kinderboeken.


Ze heeft altijd kinderen gelukkig willen maken met haar tekeningen, dus maakte ze van haar passie haar beroep. Haar stijl evolueert voortdurend, en elke dag streeft ze ernaar zichzelf te verbeteren.


Ze heeft samengewerkt met verschillende uitgeverijen in de afgelopen jaren, waaronder Dami Editore, Gribaudo, Quid+, Editions Grenouille, Auggie Bear Publishing en Bear With Us Productions.