Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kinderboekenweek 2024

Actieboek kinderboekenweek 2024

LEZEN • GROEIEN • OPENBLOEIEN

Ontdek "Ceciles Circus",

ons eigenwijs actieboek voor de kinderboekenweek 2024

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2024 geven wij bij Van Driel Publishing "Cecile's Circus" uit. Geschreven door de Engelse auteur Sarah Surgey en schitterend geïllustreerd door de Italiaanse Alice Pieroni, brengt dit boek een frisse wind in de wereld van kinderliteratuur.


Het verhaal van Cecile


"Ceciles Circus" vertelt het verhaal van Cecile de Jong, een 7-jarig meisje dat opgroeit in het familiecircus, Circus De Jong. Dit circus, dat al generaties lang eigendom is van haar familie, staat op het punt gesloten te worden vanwege een gebrek aan toeschouwers. In een laatste poging om het circus te redden, stapt Cecile de piste in, vastbesloten om op te treden. Maar trouw aan haar eigenzinnige natuur, wijkt Cecile af van de traditionele acts en introduceert haar eigen unieke optredens, tot grote angst van haar ouders.


Een onverwachte wending


Net als het lijkt dat alle hoop verloren is, verschijnt er een mysterieuze man van De Hoge Raad van Circusacts, die niet komt om het circus te sluiten, maar om Ceciles vernieuwende show te prijzen. Ceciles onconventionele aanpak trekt menigten aan, en het circus beleeft een ongekende bloei. Maar net als het succes verzekerd lijkt, kiest Cecile opnieuw haar eigen pad door terug te keren naar de traditionele acts.


Een inspirerend verhaal

"Ceciles Circus" is een hartverwarmend verhaal dat jonge lezers inspireert om trouw te blijven aan zichzelf. Het is een perfecte aanvulling op de Kinderboekenweek 2024, waar het thema 'Lekker eigenwijs!' centraal staat.


Dit boek is een must-have voor jonge avonturiers en dromers, en een prachtige herinnering aan de magie die ontstaat als we onze eigen weg durven te gaan.

Sarah Surgey

auteur

Sarah Surgey woont in het zuidwesten van Engeland met haar echtgenoot Mark en hun vier dochters.


Ze is kleuterjuf geweest en heeft in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk gewerkt. Daarnaast heeft ze vrijwilligerswerk gedaan voor een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van kinderen. Momenteel studeert ze taal en taalwetenschappen, met een speciale interesse in sociolinguïstiek.


Naast haar werkzaamheden voor verschillende tijdschriften, voornamelijk over Noordse cultuur, heeft ze de liefde voor het schrijven van kinderboeken ontdekt. Haar boeken gaan inmiddels de hele wereld rond.


Sarah is een gewaardeerde auteur bij Van Driel Publishing. Zij schreef voor ons onder andere 'De trage superheld' en onze bestseller 'Mijn huis mijn thuis' die Sarah schreeft voor de Kinderboekenweek 2023.


Ook dit jaar schrijft Sarah Surgey ons actieboek voor de Kinderboekenweek, in samenwerking met Julie Rodríguez, die Sarah's tekst naar het Nederlands vertaalt.


Alice Pieroni

Illustraties 

Alice Pieroni is geboren in Fano, Italië, in 1991. Ze bracht haar kindertijd door met tekenen en begon al op jonge leeftijd met potloden, pastels en aquarelverf te werken. Met vreugde schonk ze haar schattige tekeningen aan vrienden en familieleden.


De passie voor tekenen heeft haar nooit verlaten, dus besloot ze af te studeren in illustratie aan de "International School of Comics", waar ze haar liefde ontdekte voor het illustreren van de fantastische wereld van kinderboeken.


Ze heeft altijd kinderen gelukkig willen maken met haar tekeningen, dus maakte ze van haar passie haar beroep. Haar stijl evolueert voortdurend, en elke dag streeft ze ernaar zichzelf te verbeteren.


Ze heeft samengewerkt met verschillende uitgeverijen in de afgelopen jaren, waaronder Dami Editore, Gribaudo, Quid+, Editions Grenouille, Auggie Bear Publishing en Bear With Us Productions.