Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Michel de Boer

Michel de Boer

Michel de Boer begon zijn carrière bij een handelsdrukkerij in Noord-Holland. Daar leerde hij alles over het nabewerken van drukwerk, kennis die hem later als inkoper van drukwerk bij een Amsterdamse uitgever goed van pas kwam. Bij deze uitgever ontwikkelde hij zich tot een ervaren vormgever. Ook was hij betrokken bij de selectie van Hekinderboeken. In de avonduren haalde hij het diploma voor de uitgeverij en illustreerde hij voor meerdere opdrachtgevers.


Geïnspireerd door de vele boeken die hij onder ogen kreeg, bedacht Michel in 1999 het karakter Opa Knoest. Een Engelse uitgeverij maakte er eenco-editie van, waardoor zijn debuut meteen een internationaal karakter kreeg. Na acht jaar verliet hij de uitgeverij om als zelfstandig vormgever en illustrator aan het werk te gaan. Hij werkt voor zijn eigen uitgeverij als voor andere opdrachtgevers.

In 2008 ontmoette Michel collega Leontine Gaasenbeek, met wie hij in 2010 zijn krachten, zowel zakelijk als privé, bundelde. Leontine doorliepdiverse creatieve opleidingen en illustreerde al diverse boeken voor Van Driel Publishing, waaronder oppasser voor een dag waarvan er al meer dan 9000 stuks over de toonbank gingen. Naar het ziekenhuis is het eerste boek dat Michel voor onze uitgeverij maakt.


Michel en Leontine hebben samen zeven kinderen, allemaal jongens. Ze vormen een grote bron van inspiratie en zorgen ook voor de nodige feedback. Iets wat goed van pas komt bij het creëren van (kinder)boeken.

Uitgaven van Michel de Boer