Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Peuter
Christelijke kinderboeken

Baby- en peuterboeken (2+)

Peuterboeken zijn een geweldige manier om kleine kinderen kennis te laten maken met boeken. Daarom hebben we bij Van Driel Publishing verschillende boekjes die je aan jouw baby, dreumes of peuter kunt voorlezen. Behalve dat jonge kinderen gewend raken aan boeken, brengt voorlezen nog meer voordelen met zich mee. Op deze pagina ontdek je hier meer over.

Peuterboeken voorlezen, vanaf welke leeftijd?

Met het voorlezen van peuterboeken kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Pasgeboren baby’s zullen de verhalen nog niet goed kunnen begrijpen. Vanaf het moment dat de baby nieuwsgierig wordt naar de omgeving, kun je echter gerust met voorlezen starten. Dit is meestal wanneer de baby ongeveer drie maanden oud is. Bekijk samen met jouw baby de plaatjes in het boekje en geniet van het samen ‘lezen’.

Kindje leest uit boek tegen een boom
Peuter kijkt in zijn peuterboek

De voordelen van samen lezen

Voorlezen is niet alleen leuk voor jong en oud, het is vaak ook erg rustgevend. Daarnaast brengt het diverse voordelen met zich mee voor jouw baby of peuter. Zo prikkelen voorleesboeken de fantasie van het jonge kind. Dit komt omdat de verhalen gebeurtenissen, emoties en personages laten zien die ze vanuit hun eigen omgeving (nog) niet kennen. De boekjes vergroten daarnaast de woordenschat van het kind. Het stimuleert het taalgevoel en vergroot de sociaal-emotionele vaardigheden van de baby of peuter. Tijdens het voorlezen leert het kind bovendien aandachtig te luisteren. Dit heeft weer als gevolg dat het concentratievermogen wordt vergroot!

Peuterboeken motiveren jonge lezers

Voorlezen of samen lezen met jouw baby of peuter is dus enorm voordelig. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat het jonge kinderen motiveert om later sneller zelfstandig te gaan lezen. Bij Van Driel Publishing hebben wij boeken over verschillende onderwerpen. Zo vind je bij ons mooie voorleesverhalen over de stad Brugge, natuur en sport.