Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Graphic novels
Voorkant boek lachen verboden!
Christelijke kinderboeken

Ik haat lezen!

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar toch zijn ze er. Kinderen die niet graag lezen.

Leest jouw kind ook niet graag? Zoek je een manier om je zoon of dochter eindelijk weg te krijgen van hun smartphone en tablet? Met lachen verboden! haal je een hilarische graphic novel in huis met heel veel stripachtige tekeningen die jouw kind graag zal lezen.


Waar wacht je nog op! Bekijk het boek hier.

Christelijke kinderboeken

Houd jij van lachen? quiz

Houd jij van lachen of zou je liever hebben dat lachen verboden wordt?
Ontdek het in onze quiz.

Bekijk de quiz online of klik op de knop om de quiz gratis te downloaden. 

Quiz graphic novel
Christelijke kinderboeken

Wat is een graphic novel?

Letterlijk vertaald betekent graphic novel een beeldroman of nog specifieker: een boek met veel plaatjes. In graphic novels worden twee soorten boeken gecombineerd: een leesboek en een strip. Een graphic novel leest dus als een roman, maar er staan tegelijkertijd superveel illustraties in! Een Nederlandse graphic novel is – de naam zegt het al – een beeldroman die volledig in het Nederlands is geschreven. 


De voordelen van beeldromans voor kinderen


Door van jongs af aan veel te lezen, groeit het leesplezier van een kind. Het zal om die reden allerlei soorten boeken oppakken. Niet ieder kind ervaart lezen echter als plezierig. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld geen vertrouwen in hun leesvaardigheid. Speciaal voor deze kinderen is er de graphic novel.


Omdat graphic novels veel beeld bevatten, krijgt het kind meer vertrouwen om een boek te lezen. Dit komt omdat illustraties toegankelijker zijn dan lappen tekst. Op die manier ontdekken kinderen dat lezen helemaal niet zo lastig is, maar juist erg leuk! De verhaallijnen in deze boeken in stripvorm gaan bovendien flink de diepte in. Zo is er aandacht voor de innerlijke belevingswereld van de personages. Dit helpt het inlevingsvermogen van kinderen te stimuleren.


Nederlandse graphic novels bieden uitstekende leeservaring


Graphic novels staan misschien nog wel het meest bekend om hun humor. Ook voor kinderen die wel al met veel plezier lezen, biedt een Nederlandse graphic novel een uitstekende leeservaring. Bij Van Driel Publishing kun je nu Lachen verboden! van Naomi Pitts aanschaffen. Een aanrader voor de fans van de hilarische graphic novel-serie 'Het leven van een loser'.