Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Kleuter
Christelijke kinderboeken

Kleuterboeken vanaf 4 jaar

Kleuterboeken zijn speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met zes jaar. Want niet alleen baby’s en peuters houden van voorlezen. Ook kleuters vinden het erg leuk om voorgelezen te worden. Misschien kan jouw kleuter zelf al een beetje lezen! Bij Van Driel Publishing hebben wij voorleesboeken specifiek voor kinderen in de kleuterleeftijd. Op deze pagina lees je hier meer over.Kleuterboeken vormen feest van herkenning


Kleuterboeken zijn kleurrijk en speels. Dat is niet voor niks! Kleuters zijn vaak al flink op ontdekkingstocht gegaan in de directe omgeving, en zullen in verhalen en personages dus al veel gaan herkennen. Denk hierbij aan boekjes over logeren bij opa en oma, spelen met vriendjes en verhalen die zich in en rond het huis afspelen. Het voorlezen van jouw kleuter zal daarom een interactieve bezigheid zijn.

Jens leest voor aan zijn knuffels uit Anouk en Kanoo in de sneeuw.

Twee kindjes lezen een kinderboek

Voordelen van lezen met je kleuter


Kleuters zijn op zoek naar herkenning om hun wereld beter te kunnen begrijpen. Het voorlezen of samen lezen van kleuterboeken helpt hierbij. Deze kinderen zijn leergierig, maar weten emoties, personages en objecten al goed te benoemen. Kleuterboeken helpen het kind om de woordenschat uit te breiden en het taalgevoel verder te stimuleren. Kan jouw kleuter zelf al een beetje lezen? Dan kun je het zelfstandig lezen aanmoedigen door samen een kinderboek te gaan lezen. Laat je bijvoorbeeld eens door jouw kleuter voorlezen! Open plekken in het verhaal kun je samen met je kleuter invullen waardoor hun fantasie wordt geprikkeld.


Kleuterboeken zijn goed voor het kinderbrein


De meeste kleuters hebben een periode waarin ze één boekje hebben dat ze steeds weer willen (voor)lezen. Aan de hand van een herkenbaar verhaal, traint deze herhaling het geheugen van jouw kleuter. Bij Van Driel Publishing hebben wij leerzame kleuterboeken over dieren, natuur, seizoenen en Bijbelverhalen.