Uitgeverij Van Driel Publishing logo
Hannah Verdoodt

Hannah Verdoodt

Ik ben Hannah, freelance (eind)redacteur van kinderboeken en schooluitgaven, verhalenverteller in mijn eigen bedrijfje Woordspel, deeltijds leerkracht secundair onderwijs én leerlingbegeleider. Ow ja, en halftijds moeder van een geweldige dochter (9j). 


Ik leef en werk tussen de verhalen van kinderen. Als een spons beluister ik hen. Hun verhalen blijven in mijn hoofd hangen. Soms zijn het flarden van zinnen die ik nadien verwerk ik in een gedicht, een verzonnen verhaal voor het slapengaan of een verhaal dat ik vertel in de les. Het helpt me om kinderen woorden te geven wanneer ze even niet weten hoe ze hun gevoelens moeten benoemen. Ik vertaal hun verhaal naar ouders. Ik herinner me hun verhalen wanneer ik met een auteur werk aan een nieuw boek. Maar bovenal helpen ze me elke dag te groeien. Want al die verhalen stimuleren me om steeds bewust te ‘zijn’. En met wat ik leer, probeer ik al mijn leerlingen elke dag te laten groeien en open te bloeien. 


Het komende jaar ben ik een ‘superheldin’ voor Van Driel Publishing. Met veel plezier ga ik met hun boeken aan de slag en zal ik proberen de verhalen te verweven in alles wat ik doe. Ze gaan mee naar de klas, ik zal ze voorstellen aan collega’s, ik zal ze voorlezen, … en vooral jullie erover vertellen. Mijn boekenavonturen kan je volgen via de Instagrampagina van WOORDSPEL


Anina van As ambassadeur Van Driel Publishing